VÝŽIVA, CHUŤ A JESENNÁ NÁLADA: VŠETKO V JEDNOM RECEPTE NA DOMÁCU TEKVICOVÚ POLIEVKU

Keď sa krajina pomaly zabaľuje do farebného jesenného rúcha a dni sa pomaly skracujú, prichádza ten pravý čas na hrejivé domáce polievky. A aká je na to lepšia príležitosť, než vyskúšať si pripraviť tekvicovú polievku? Tento tradičný recept je ideálny na jesenné večery – nielenže si pochutnáte na skvelej chuti, ale zároveň si doprajete aj výživné jedlo plné vitamínov. Tak neváhajte a poďme sa spoločne pustiť do prípravy tejto skvelej domácej tekvicovej polievky.

INGREDIENCIE

Cítiť vôňu jesene v kuchyni – nevyžaduje to nič viac ako prísady pre túto jedinečnú tekvicovú polievku. Na jej prípravu budete potrebovať:

  • 1 stredne veľkú hokkaido tekvicu (približne 1 kg)
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 l vývaru (kurací, zeleninový alebo voda)
  • 1 šálka smotany na varenie (250 ml)
  • Soľ, čierne korenie na dochutenie
  • Muškátový orech (voliteľné)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

POSTUP

Tu je krok za krokom, ako pripraviť túto lahodnú jesennú pochúťku:

1. Tekvicu očistite od semien a nakrájajte na menšie kúsky. Nemusíte ju šúpať, šupka hokkaido tekvice je jedlá a po uvarení je mäkká.

2. Mrkvu a cibuľu olúpte a nakrájajte na kúsky. Cesnak len olúpte.

3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezačnú meniť farbu.

4. Pridajte tekvicu a mrkvu, premiešajte a nechajte na panvici pár minút. Potom pridajte vývar alebo vodu a varte na miernom ohni, kým nie sú zelenina úplne mäkká.

5. Keď sú zelenina mäkké, odstavte polievku z ohňa a nechajte ju trochu vychladnúť. Potom ju rozmixujte ponorným mixérom, kým nezískate hladkú konzistenciu.

6. Polievku vráťte späť na oheň, pridajte smotanu na varenie, dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.

SERVÍROVANIE

Táto tekvicová polievka je ideálna ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo s kúskom pečiva. Na servírovanie odporúčame trochu smotany na ozdobu a posypanie sušenou petržlenou alebo pažítkou. Ak chcete, môžete pridať aj trochu pražených tekvicových semienok pre extra chrupkavosť.

Táto polievka je dokonalým spojením jesenných chutí a zdravých ingrediencií. Tekvica je skvelým zdrojom vitamínov a antioxidantov a mrkva dodáva polievke sladkastú chuť. Skúsiť ju môžete aj pri špeciálnych príležitostiach, pretože je nielen chutná, ale aj vizuálne atraktívna. Tak neváhajte a vychutnajte si tento klasický jesenný recept.

Máte radi tekvicovú polievku? Na aký spôsob ju pripravujete vy? Napíšte nám do komentára.

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prev
LEZENIE NA UMELEJ STENE: ZÁBAVNÝ SPÔSOB, AKO SI VYBUDOVAŤ TELO SNOV!

LEZENIE NA UMELEJ STENE: ZÁBAVNÝ SPÔSOB, AKO SI VYBUDOVAŤ TELO SNOV!

Je pravda, že posilňovňa má svoje čaro

Next
OD VIDIEKA AŽ DO METROPOLY: PRAKTICKÉ TIPY PRE VIDIEČANOV, KTORÍ SA STÁVAJÚ MESTSKÝMI!

OD VIDIEKA AŽ DO METROPOLY: PRAKTICKÉ TIPY PRE VIDIEČANOV, KTORÍ SA STÁVAJÚ MESTSKÝMI!

Stačí si predstaviť scénu priamo zo slávnostného filmu o prisťahovalcovi

You May Also Like